czwartek, 19 lipca 2012

Penne z kurczakiem, szpinakiem i serem

To danie sprawiło, że kiedyś nielubiany przeze mnie szpinak, stał się rarytasem:) Pyszne!

Składniki:

-Filet z piersi kurczaka
- makaron penne
- opakowanie mrożonego szpinaku ze śmietaną (albo bez śmietany i dodatkowo 1-2 łyżki śmietany 18%)
- 4 ząbki czosnku
- vegeta, papryka słodka, pieprz, gałka muszkatołowa
-przyprawa do kurczaka
- ser żółty

  •  Szpinak rozmrażamy w garnku, dodajemy czosnek i przyprawy
  • Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu
  • Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy
  • Na gorący makaron kładziemy szpinak, na to ścieramy ser i układamy kurczaka

    Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz