Składniki (na 2 osoby):
- filet kurczaka
- 1 puszka mleczka kokosowego (400g)
- 1 cebula
- 1 marchew
- sól, pieprz, curry
- olej do smażenia
- Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy.
- Cebulę kroimy w kosteczkę (odrobinę solimy). Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy cebulę i marchew na oleju, dusimy kilka minut.
- Do warzyw dodajemy mleko kokosowe i zagotowujemy. Dodajemy curry (ok 1-1,5 łyżki), sól (jeśli jest w mieszance curry, to niekoniecznie) i pieprz. Gotujemy całość aż marchewka zmięknie. Na koniec dodajemy kurczaka .Podajemy z ryżem. Smacznego! :)
bardzo prosty przepis ;-), fajne połączenie smaków !
OdpowiedzUsuńSUPER, SPRAWDZONE!
OdpowiedzUsuńzajeeeebiste
OdpowiedzUsuńWyszło super. Dodałam trochę jogurtu naturalnego. Można dodać małe kukurydzki konserwowe i będzie naprawdę super. Polecam!!!!! Wyszło pysznie
OdpowiedzUsuńSos wyszedł bardzo dobry, także dodałem trochę jogurty. Na koniec dodałem trochę wody, bo sos był trochę za gęsty.
OdpowiedzUsuńSuper danie!!! Sprawdzone, wyszło idealnie :)
OdpowiedzUsuń