środa, 18 lipca 2012

Knedle z rabarbarem

Skoro jeszcze można dostać rabarbar, to ten przepis jest wart spróbowania :) Naprawdę dobre knedle, które wg. niektórych smakują jakby były ze śliwkami ;) Moja inspiracja - kotlet.tv


Składniki:
  •  ok. 750-800 g ugotowanych ziemniaków
  • 1,5 szklanki mąki
  • jajko
  • rabarbar (2-3 szt.)
  • cukier
     
  • Ugotowane ziemniaki rozgniatamy. Dodajemy jajko, mąkę i wszystko mieszamy i zagniatamy jednolitą masę.
  • Rabarbar myjemy i obieramy. Kroimy w małe plasterki.
  • Ciasto dzielimy na części, formujemy kulki, rozpłaszczamy. Napełniamy rabarbarem, posypujemy cukrem i zlepiamy.
  • Gotujemy w osolonej wodzie ok 15 min.
  • Podajemy z roztopionym masełkiem i cukrem. Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz