Składniki (na 2 porcje):
- 2 papryki
- filet z piersi kurczaka
- 3/4 woreczka ryżu (pełnoziarnistego/brązowego)
- 3/4 woreczka ryżu (pełnoziarnistego/brązowego)
- 2 jajka
- szczypiorek (opcjonalnie)
- sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie
- Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, studzimy.
- Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę (lub mielimy).
- Ucinamy górę papryki i wydrążamy środek.
- Łączymy w misce mięso, ryż i 2 jajka. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i ziołami. Możemy dodać szczypiorek. Gotową masą nadziewamy papryki. Nakładamy "kapelusze".
- Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 45 min (możemy przykryć folią aluminiową, kiedy papryka zacznie się robić brązowa). Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz