Składniki (na 2 małe kokilki):
- brzoskwinia
- banan
- 2 żółtka
- 1,5 łyżki cukru
- 1 łyżeczka cukru z wanilią (najlepiej domowego)
- banan
- 2 żółtka
- 1,5 łyżki cukru
- 1 łyżeczka cukru z wanilią (najlepiej domowego)
- Brzoskwinię i banana obieramy i kroimy w małe cząstki. Wkładamy do kokilek.
- Oddzielone żółtka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na białą, puszystą masę (kogel-mogel). Wylewamy na owoce.
- Pieczemy w 180 stopniach ok. 10 min. Najlepiej zjeść jeszcze ciepłe, gdy kogel-mogel jest kremowy (później się ścina). Smacznego! :)
fajny pomysł, i kokilki świetne:)
OdpowiedzUsuńzapraszam do siebie na konkurs, Cookie do wygrania :)Pozdrawiam