Składniki:
- makaron farfalle (kokardki) lub jakiś inny
- szpinak ( u mnie mrożony liściasty, ale może być dowolny, także świeży)
- śmietana 18% - ok. 2 łyżki
- ser - mały kawałek (ilość dowolna)
- orzeszki ziemne (ilość wg. uznania; u mnie kilka sztuk)
- 2-3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- łyżka oleju
- Czosnek siekamy i podsmażamy chwilę na oleju razem z orzeszkami
- Dodajemy szpinak i dusimy pod przykryciem aż się rozmrozi.
- Dodajemy przyprawy, ser i dusimy chwilę. Następnie łączymy śmietanę z resztą i dusimy jeszcze kilka minut
- W międzyczasie gotujemy makaron al dente.
- Ugotowany makaron wrzucamy do szpinaku i całość smażymy jeszcze z 3 minuty. Wykładamy na talerz i posypujemy orzeszkami. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz