niedziela, 21 października 2012

Roladki z kurczaka z nadzieniem brokułowym

Pomysł na niedzielny obiad :) Pierś kurczaka nadziana kremem z brokuła, czosnku i nutką bazylii :) Jeżeli ktoś bardzo nie lubi czosnku - można go pominąć. Roladki dobrze będą smakować także bez panierki. Jeśli znudziły Wam się zwyczajne kotlety - polecam! :)
Składniki:
- filet z piersi kurczaka
- brokuł
- ząbek czosnku
- kilka listków bazylii
- sól, pieprz
- mąka, jajko, bułka tarta - do panierowania

  • Filet umyć, osuszyć i podzielić. Rozbić (najlepiej przez folię). Doprawić solą i pieprzem.
  • Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al dente.
  • Ugotowanego brokuła zmiksować blenderem razem z pokrojonym czosnkiem i bazylią. Doprawić solą i pieprzem.
  • Masę brokułową rozsmarować na mięsie. Zwinąć. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu z każdej strony.

1 komentarz: