wtorek, 4 września 2012

Łosoś z jabłkami

Łosoś. Moja ulubiona ryba. Nie potrzebuje udziwnień i zbyt wielu dodatków. Nawet tylko posolony i usmażony jest pyszny. Tym razem jednak byłam ciekawa, jak będzie smakować w towarzystwie jabłek;) Niektórym połączenie to, może wydać się trochę dziwne, ale... okazuje się, że smak łososia ze słodko-kwaśnym smakiem lekko skarmelizowanych jabłek, smakuje zaskakująco dobrze:)
Składniki:
- filet z łososia
- jabłko
- oliwa
- sól, cukier
- mąka (opcjonalnie)


  • Łososia solimy i wstawiamy do lodówki na parę godzin
  • Jabłka obieramy, kroimy w plasterki. Posypujemy cukrem i podsmażamy na oliwie.
  • Łososia obtaczamy w mące (nie trzeba) i smażymy na oliwie 
  • Łososia podajemy razem z jabłkami
    Smacznego! :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz