sobota, 1 września 2012

Maliny pod pierzynką

Czas na deser! Połączenie kwaskowych malin i baaardzo słodkiej bezowej pianki :) Beza przypomina Pavlovą - na wierzchu chrupiąca, za to wewnątrz ma puszystą piankę;) Polecam łasuchom ;) (Inspiracja - kotlet.tv)
Składniki (4 małe kokilki)
- maliny
- 2 białka
- 3/4 szkl. cukru pudru
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

  • Białka ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i delikatnie miksujemy.
  • W kokilkach układamy maliny. Wylewamy pianę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
  • Pieczemy 10 min. Wyłączamy i uchylamy piekarnik. Powinniśmy odczekać chwilę, zanim wyjmiemy deser.
    Smacznego! :)

1 komentarz: