środa, 16 stycznia 2013

Francuska tarta z kurczakiem i brokułami

Delikatna tarta z ciasta francuskiego, z kurczakiem i brokułami, w lekkim sosie śmietanowo-jajecznym. Idealny pomysł na oryginalny, prosty i szybki obiad, a także na romantyczną kolację:)

Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- filet z kurczaka
- 1 brokuł
- 150ml śmietany 12%
- 1-2 jajka
- sól, pieprz
- opcjonalnie - ser do posypania

  •  Filet umyć, osuszyć, pokroić, doprawić. Obsmażyć na oleju.
  •  Brokuła podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie 2-3min.
  •  Formę wyłożyć gotowym ciastem francuskim. Dodać kurczaka i brokuły.
  •  Śmietanę wymieszać z jajkiem, wylać do tarty. Posypać serem.
  •  Piec ok. 25-30 min w 180 stopniach

1 komentarz: