Składniki:
- 2 szkl. mąki
- 1 szkl. mleka
- 2/3 szkl. cukru
- 1/2 szkl. oleju
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru z wanilią i kardamonem (może być z samą wanilią)
- wiórki kokosowe (nie wiem dokładnie ile, bo sypałam na oko;) )
- Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia
- Do osobnej miski wlewamy olej, mleko, rozkłócone jajka, wsypujemy cukier. Mieszamy łyżką. Wsypujemy mąkę z proszkiem, dodajemy cukier z wanilią i kardamonem i wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy łyżką.
- Gotowe ciasto wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 40 min w 170-180 stopniach
właśnie piekę Twoją babkę z mała wariacją :) i muszę powiedzieć, że w piekarniku wygląda super!
OdpowiedzUsuńDziękuję za zainteresowanie moją babką:) Mam nadzieję, że będzie smakować! :) jaka wariacja?:)
UsuńBabka smakuje ;) wariacja to oreo, które chrupie podczas jedzenia. Babka już na blogu z odnośnikiem na Twojego. Pozdrawiam!
UsuńCieszę się bardzo:) ooo, to musiała być przepyszna! genialny pomysł! :) Bardzo mi miło:) Pozdrawiam serdecznie:)
Usuńpyszna jest! dzis piekę ponownie i zajrzałam po przepis :) bardzo lubie ciasta bez miksowania! ;)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę ! :)
Usuń