Łosoś. Moja ulubiona ryba. Nie potrzebuje udziwnień i zbyt wielu dodatków. Nawet tylko posolony i usmażony jest pyszny. Tym razem jednak byłam ciekawa, jak będzie smakować w towarzystwie jabłek;) Niektórym połączenie to, może wydać się trochę dziwne, ale... okazuje się, że smak łososia ze słodko-kwaśnym smakiem lekko skarmelizowanych jabłek, smakuje zaskakująco dobrze:)
Składniki:
- filet z łososia
- jabłko
- oliwa
- sól, cukier
- mąka (opcjonalnie)
- Łososia solimy i wstawiamy do lodówki na parę godzin
- Jabłka obieramy, kroimy w plasterki. Posypujemy cukrem i podsmażamy na oliwie.
- Łososia obtaczamy w mące (nie trzeba) i smażymy na oliwie
- Łososia podajemy razem z jabłkami
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz