Składniki:
- filet z piersi kurczaka
- makaron (na oko, nie może być go za dużo; dowolny kształt)
- 1/2 cebuli
- 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- przyprawy do mięsa: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, rozmaryn, bazylia, oregano, lubczyk
- przyprawy do makaronu: sól, papryka słodka i ostra, odrobina cukru, oregano
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
- Cebulę kroimy w kosteczkę, solimy i podsmażamy na oleju
- Do cebuli dodajemy makaron, koncentrat i przyprawy. Całość podsmażamy ok. 3 min
- Filet myjemy, osuszamy i nacinamy robiąc kieszonkę.
- Faszerujemy makaronem, przyprawiamy z każdej strony i zawijamy w folię aluminiową.
- Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 min. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz