Składniki
- pstrągi ( jeden na osobę)
- kilkanaście listków świeżej bazylii
- cytryna
- pomidor
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
-olej
- Wypatroszone pstrągi umyć, osuszyć. Ja odcięłam im głowy - nie lubię gdy jedzenie na mnie patrzy;) .Nasolić i doprawić odrobiną pieprzu i ziołami prowansalskimi (obficie). Porwać listki bazylii i włożyć do środka.
- Cytrynę pokroić w plasterki i podsmażyć na gorącym oleju, aż się zrumieni.
- Pstrąga włożyć do folii aluminiowej, na skórę położyć cytrynę i bazylię, Zawinąć i włożyć do piekarnika.
- Żeby urozmaicić danie, można także kawałki pomidora włożyć do piekarnika.
- Piec w 180 stopniach ok 20min
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz